Направи си сам… парти аксесоари!

Няма ли да е най-прекрасното парти на света, ако успеете максимално да сътворите всичко сами? Така ще знаете, че сте вложили много труд и любов, творчество и идеи, за да направите деня на вашето дете специален. Вече ви показахме как може да си направите ефектни парти декорации, дадохме ви идеи за тематични партита, разкрихме източниците за принтиране на аксесоари, споделихме нашите солени предястия и сладки изкушения и не на последно място ви показахме няколко сладурски торти, приготвени в домашни условия. Сега ще продължим с още парти аксесоари, с които ще превърнете всеки детски рожден ден в истинско вълшебство.

Салфетки в различни форми

Ако искате да изненадате гостите си с оригинални салфетки, спокойно може да ги изрежете в разнообразни интересни форми. Даваме ви един пример и версия за принтиране на шаблоните, но спокойно може да развихрите въобръжението си и да създадете още много чудни форми.

Парти шапка

За да направите уникална парти шапка за най-важния човек на партито – рожденика/рожденичката, е необходимо да разполагате с цветен картон в различни десени, лепило, ножици, панделки, копчета или каквито други дребни детайли ви попаднат под ръка. Може акцентът да е първата буква от името на рожденика или цифрата, съответстваща на броя на годините, които празнувате. Пълни обяснения в картинки може да откриете тук.

Шапка Мини Маус

Не се сямняваме, че вашето момиченце ще бъде повече от щастливо, ако го зарадвате с такава шапка. Тя се прави изключително лесно – трябва ви черен картон, който да направите на конус, две черни кръгчета от същия картон за уши и цветна панделка (може да използвате форма на пеперуда за целта), малко панделка, която да прикрепите към шапката, за да може да се завръзва и сте готови. Ето и пълните указания тук.

Фото парти шапка

Чудесна алтернатива на добре познатите ни парти шапки, с която може да направите партито още по-искрено и лично като споделите сладки моменти от изминалата година на рожденика. Как може да си направите тази шапка ще откриете тук.

Пинята

Как се прави? Трябва ви един балон (по-голям), стари вестници и хартии, четка и около 100-150 мл лепило за хартия на водна основа. Надувате балона. Разреждате лепилото 1:1 а вода. Накъсвате вестниците на ленти 2-3-4 сантиметра широки (сами ще видите коя широчина ще ви най-удобна според големината и формата на балона). Мажете балона с лепило и покривате с хартиени ленти докато покриете балона няколко пъти равномерно отвсякъде. Оставете дупка отгоре. Трябва да изсъхне и тогава преценете дали е достатъчно здрава черупката – това зависи много от лепилото, което използвате. Ако не е – добавете още няколко пласта. Пак трябва да изсъхне. Украсете. Прикрепете въженца около отвора, с които да я вържете после на дърво, на рамката на липсваща люлка или друго подходящо място. След като изсъхне добре, спукайте балона вътре. През дупката изсипете бонбоните вътре и скрийте, за да е изненада и за рожденика. Може да я декорирате по различни начини според предпочитанията на детето.

Празничен поднос

За да спестите място, а и да разкрасите обстановката може да изложите сладкишите си на собственоръчно направен поднос. Направете го на две или три нива, като използвате картон, опаковъчна хартия и панделки, лепило и няколко празни кутии от консерви. Инструкциите стъпка по стъпка ще откриете малко по-надолу. Благодаря на Nunkata за споделената идея.

Още парти теми може да откриете тук.

текст: Всичко за детето 

About LadyDiDi

Mommy to a little princess since 30th April 2011 * Restless soul with colourful thoughts * Bulgarian living in the UK *

Вашият коментар