Игри за весели семейни вечери

Коледа не е само богати трапези и шумни компании. Коледа е уют и спокойствие, релакс и пълноценно време за семейството (и то не до 9-то коляно). Време, в което можете да се наслаждавате на компанията си и да се забавлявате заедно. Аз пък съм насреща с няколко идеи за семейни развлечения у дома, които може да направите сами.

Всички настолни игри и такива с карти са добре дошли – “Не се сърди, човече”, “Монополи”, “Война” с карти или пък домино. И ако все пак нямате никакви налични от изброените, това не е никакъв проблем. Защото много лесно може да си направите и то с тематични коледни /зимни мотиви. Моето предложение е за домино, направено с печати. Забавленията са гарантирани!

IMG_7896.JPG

Също така, използвайки печати или изрезки от салфетки, опаковъчна хартия или каквото имате под ръка, може да направите и мемори карти за най-малките, които да откриват двойката еднакви карти.

IMG_7904-0.JPG

Същите карти са подходящи и за детско судоко. Просто разчертайте и разпределете картите по една от вид на всеки ред и колона. След това махнете няколко и обяснете правилата на детето. В зависимост от възрастта, може да повишавате сложността като добавяте нови редове, колони и картинки.

IMG_7903.JPG

Пъзел, направен с картон, салфетка и ютия. Толкова лесен и бърз пъзел не сте и мечтали, че можете да направите ръчно у дома! Необходими материали: картон, салфетка, стреч фолио (прозрачно домакинско фолио), ютия и 2 парчета хартия за печене.

Продължението ще намерите на блога на Детска кухня „ВИП БЕБЕ“ –> тук.

Advertisements

About LadyDiDi

Mommy to a little princess since 30th April 2011 * Restless soul with colourful thoughts * Bulgarian living in the UK *

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: