Лесен детски снежен глобус

20121217-215159.jpg

Толкова е лесен – без цапане и възможности за бели. Детето доволно, майката доволна. Всички са дали своя принос към празничната украса и вкъщи цари мир и спокойствие. Идеята ми дойде като преглеждах снимки от стари публикации в блога и попаднах на указанията си за правене на момиченце от фондан. Тъй като беше подарък, който трябваше да опаковам за 5 минути, измислих опаковката от прозрачна кофичка от кисело мляко. 😉 Беше перфектно и за случая – импровизиран снежен глобус, в чиято направа можеха спокойно да се включат малките любопитни пръстчета. Разбира се, помощта им беше ограничена само до залепяне на стикери, но пак беше много забавна вечер, а на следващия ден мама довърши започнатото.

Необходими материали

Прозрачна кофичка от кисело мляко

Стикери с коледна тематика

Бяла салфетка като основа на глобуса

4 топчета памук

2 броя тик-так дражета

1 зрънце червена леща за носа

няколко зрънца кус-кус и/или черен пипер

маркери – черен и розов

малко парченце фиде 😉

лепило С200 примерно

тиксо

Сглобяване

Оставяте детето да се вихри на спокойствие и да направи изцяло самостоятелно дизайна на глобуса. Разбира се, че присъствието ви е задължително и наблюдавате някой стикер да не попадне в устата, придържате кофичката, ако се хлъзга или пък помагате в случай, че някой нахален стикер залепне за пръстчетата и не иска да се отлепи. Беше много забавно!

Детски снежен глобус2

Малката Мария искаше още и още стикери, лепеше, подреждаше, оглеждаше, уж плануваше да ги лепне на едно място, а те се оказваха на друго… Някои бяха групирани съвсем умишлено. По красота, интереси или нещо друго може би. Или просто да не им е скучно.

Ето например, Дядо Коледа веднъж кацна върху надписа Merry Christmas. Друг път беше обърнат на една страна или пък брадата му беше поорязана. Много брада – много място заема.

Детски снежен глобус 4

После пък Дядо Коледа явно реши да се спусне в комина, директно седнал върху подаръка. А веднъж се оказа и с главата надолу. Заедно с елхата. Шейната му пък извърши чудни лупинги (на снимката в средата). Еленът носеше на рогата си белобрадия старец, а птичката беше засенчена от една синя звезда. Всеки със съдбата си.

След като малката декораторка приключи със стикерите, цяла вечер се любува на творението си и дори на моменти искаше да преаранжира, но аз успях да запазя първоначалния блясък на глобуса.

Детски снежен глобус 3

Дойде и моят ред да се захвана с доукрасяването. Време беше за снежния човек, който впоследствие се оказа снежна човечка…

Продължението ще откриете в блога ми DiDi-licious. 😉

Advertisements

About LadyDiDi

Mommy to a little princess since 30th April 2011 * Restless soul with colourful thoughts * Bulgarian living in the UK *

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: