8 секс съвета, които всеки родител трябва да знае

След появата на бебето намирането на време за любовни приключения с половинката ви може да е истинско предизвикателство. Умората, задълженията към бебето и домакинството, липсата на желание за секс и следродилната депресия могат да доведат до дългосрочно отсъствие на размяна на нежности. Предлагаме ви няколко начина за справяне в тази ситуация.

1. Не се ограничавайте до спалнята

Преди дори още да се появи бебето, повечето двойки влизат в рутината да упражняват своята близост само в пределите на спалнята. А когато то се появи и спи в легълцето си в съседство на вашето, близостта в спалнята вече е мираж. Впуснете се в нова авантюра, преоткривайки секса на дивана в хола, в кухнята или под душа. Играта на криеница и пазенето на тишина допълнително могат да стимулират емоциите.

2. Преорганизирайте секса

Свикнали сте на дълга любовна игра и наличието на много закачки, целувки и гушкане? Сега обаче времето никога не стига. Или всеки момент бебето ще има нужда от вас, или сте толкова изморени, че това е последното нещо на ума ви. Все пак освен родител, вие сте и партньор в една платонично-физическа връзка и не трябва напълно да игнорирате това. Ако нямате възможност за „пълна програма“, може да се задоволите поне само с „увертюра“. Всеки има нужда от ласки, целувки и нежност, дори и без да са последвани от секс.

3. Възползвайте се от сутрешната и следобедната дрямка

Обикновено докато бебето спи майката се опитва да навакса с домакинската работа или със сън. Това обаче е и перфектното време за ласки с вашия партньор, когато той е вкъщи през уикендите. Зарежете всичко и се погрижете за сексуалния си живот. Така ще възродите връзката си и ще постигнете по-голяма близост.

4. Споделяйте си

С чаша вино в ръка и приглушена светлина си поговорете за времето преди да се появи бебето. Спомнете си за живота ви като двойка, а не като родители, и учудващо може да се озовете в прегръдките си и да се почувствате както преди.

5. Излезте някъде само двамата като двойка

Определете една вечер от седмицата да е „вашата вечер“, наемете бавачка или ползвайте услугите на приятели или роднини и се отдайте на занимания, които сте извършвали преди появата на бебето – вечеряйте в любим ресторант, отидете на кино или концерт. Тази вечер бебешките теми за разговор са забранени и така ще се откъснете за малко от отговорността да дте родители и ще си припомните какво е да сте интимни партньори.

6. Не чакайте усамотение на всяка цена

Много нови родители се въздържат да правят секс, докато бебето спи в леглото си на няколко крачки от тяхната спалня. Някои чакат момента, когато бебето нощува при баба и дядо или пък когато ще го преместят в отделна стая. Истината е, че бебето спи дълбоко и изобщо няма понятие какво се случва под завивките ви. А ако ситуацията излезе извън контрол и страстите се разпалят прекалено, винаги поже да се възползвате от съвет номер 1 – не се ограничавайте до спалнята!

7. Прилъстявайте се

В първите месеци с живота с бебето недоспиването и умората ще имат централна роля и изобщо няма да имате сили да помислите за секс. Но за да запалите отново искрата, трябва да се постараете. Може да започнете със сексуалните игри рано през деня – ако партньорът ви е на работа, обадете му се в обедната почивка и му разкажете как го чакате да се прибере и какви неща планирате да се случат довечера. Или просто изпратете имейл или съобщение на мобилния му телефон. Ако пък ви е трудно да си възвърнете самочувствието и ролята на майка взима превес над тази на любяща съпруга, е време да се намеси партньорът ви и да повдигне смаочувствието ви с малки любовни бележки, оставени из дома.

8. Говорете директно

Някои майки са готови да имат сексуални отношения с партньора си почти веднага след раждането. Те дават малки подсказки, но понякога мъжете ги пропуснат (може би те не са готови?!). За да избегнете разочарованието, седнете и поговорете директно. Обяснете колко ви липсват интимните и романтични взаимоотношения и как желаете нещата отново да са като преди. Със сигурност ще срещнете разбиране и бързо ще се озовете под завивките!

текст: Всичко за детето

Advertisements

About LadyDiDi

Mommy to a little princess since 30th April 2011 * Restless soul with colourful thoughts * Bulgarian living in the UK *

One comment

  1. taniaark

    Даааааа, твърде реалистично 🙂
    Хубаво е да се спомене, че ако имате и по-голямо дете от бебето, тогава картинката става съвсем различна… Миражът става още по-голям 😀
    Вече сте усвоили прилагането на любовни ласки в хола на дивана, възползвате се от този факт и изведнъж на вратата ви цъфва сънено дете и премигва „на парцали“…. (за моя радост това все още не ми се е случило, но вероятността да стане е голяма. Идея нямам какво обяснение ще се дава :-))

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: