Първите обувки на детето

Дошъл е момента да купите първите обувки за вашето бебе!  Днес, повече от всякога, има невероятно много варианти на бебешки обувки. В търговската мрежа ще откриете  много марки в различни ценови диапазони. Преди да купите, все пак, вижте  тези съвети, за да бъдете сигурни, ще получите чифт бебешки обувки, които ще бъдат от полза при първите опити за ходене на вашето бебе!

Кога трябва да си купя обувки за бебето?

Ако бебето ви започва да се прави няколко стъпки, то вече  е време. Според  някои специалисти е по – добре да оставите бебето да се научи да ходи без обувки. Има моменти обаче, когато това е опасно, така че е добре  да имате поне един чифт обувки, които са на разположение

Какъв вид бебешки обувки да купя?

Бебешките обувки трябва да бъдат  меки  и да имат  гъвкави подметки, така  че бебето да успява да пази равновесие. Ако решите да купувате високи обувки или ботуши, уверете се,  че те са  гъвкави около глезените, така че не се ограничава движението на вашето бебе. Дишащите  материали също са задължителни.

Какъв номер да избера?

Опитайте няколко различни чифта обувки и пуснете детето да постои право за малко с тях.  Наблюдавайте  как бебето ви прави крачки с новите обувки. Обърнете внимание на това, възпрепятстват ли обувките движението по някакъв начин! Следете дали след  ходене  има някакви червени петна или прищипване по крачето! При избора на обувки, Вие трябва да можете да сложите кутретоси  между петата на обувката и крака на бебето. Не забравяйте, че  трябва да има разстояние между  палеца на детето и края на обувката.

 Колко често трябва да се купуват обувки?

Всички бебета се развиват с различна скорост, но обикновено обувки за децата се купуват веднъж на всеки три до шест месеца. Някои бебета изискват по-големи обувки  почти ежемесечно.

текст: Всичко за детето
превод: Весела Марева
източник: http://babyproducts.about.com
снимка: интернет

 

About vesenceto

www.vmareva.com

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: