Как да посрещнем осиновеното бебе


Бебетата са най-голямата благословия. Те карат света около теб да блести по всички възможни начини. Независимо дали бебето е ваше родно или осиновено, радостта от присъствието му у дома е просто необяснима. Но има няколко неща, които обикновено идват с факта, че бебето е осиновено. Може да се случи така, че вие и вашият съпруг да се чувствате напълно комфортно с идеята, че бебето е осиновено, но може би други членове на семейството, като другите ви деца, родителите ви или братята и сестрите ви да бъдат притеснени, че вие не сте биологичните родители на детето. Ето няколко неща, които можете да направите, за да се създаде приятна атмосфера в семейството за приветстването на осиновеното бебе:

Представянето

След като осиновеното бебе пристигне в къщата, го представете на всички, с които мислите, че то ще се среща най-често. Помогнете на останалите членове на семейството да се сближат с бебето, осигурявайки възможност за по-често общуване между тях. Дайте малко време и пространство за членовете на семейството, за да се запознаят с бебето. Накарайте ги да го държат, да го хранят и да играят с него, така че да усетят положителните емоции от контакта с детето. Това със сигурност води до по-добра връзка между бебето и членовете на семейството.

Осиновеното дете е ваше собствено дете

Никога не забравяйте, че идеята за осиновяването е дълго обсъждана между вас и вашия партньор и сте напълно готови да приветствате детето у дома. Затова, щом веднъж осиновеното бебе е вкъщи, то е време за истинския тест. Накарайте го да се чувства като ваше рождено дете и се отнасяйте с него по начина, по който бихте го направили с родено от вас дете. Уверете се, че бебето се чувства специално и обгрижвано, особено ако вече е навършило годинка. Малките деца могат да разберат чувствата много добре, те изискват много любов и внимание. При такава ситуация е нужно по-осезаемото ви влияние върху осиновеното дете.

Еднакво отношение

От първостепенно значение е, да се отнасяте към вашето осиновено бебе точно като към другите ви деца или членове на семейството. Отнасяйте се с бебето нормално и общувайте с него точно по начина, по който го правите с всички други членове на семейството. Осиновеното бебе може да се почувства по-изолирано в сравнение с другите, знаейки, че не е свързано със семейството с кръвна връзка. Можете да кажете на детето, че въпреки, че не е дошло от корема на мама, сте го пожелали със сърцето си, и за вас то е безценно, както всички други хора, които обичате.

Семейни дейности

Няма нищо по-добро от включването на осиновеното бебе в различни семейни дейности, особено такива с цел забавление като пикници, игри и т.н. Направете детето част от всички важни въпроси, които засягат семейството. Интересувайте се внимателно от неговите интереси. Не бъдете безотговорни към чувствата му що се отнася до активното му участие.

Истината за осиновяването

Ако имате намерение да кажете на вашето дете за осиновяването скоро, предварително се подгответе със партньора си преди действителното драма. Трябва да се уверите, че подхождате умно и сте готови да поемете някои от най-лошите реакции от вашето бебе. Давайте обосновани обяснения и се аргументирайте добре пред осиновеното дете, когато му казвате защо сте взели решение за осиновяване и защо сте избрали точно този момент, за да му кажете истината, а не по-рано или по-късно.


текст: Всичко за детето
превод: Събина Брайчева(Rois)
източник: http://www.fashioncentral.pk
снимка: интернет

Advertisements

About Rois

Ithil' quessir or Moon elf, mum of the Moon prince and the Sun prince.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: