5 начина да намалите стреса през бременността

Обкръжете се с позитивни приятели

За съжаление всеки има в живота си личности, които му носят повече негативни отколкото приятни емоции. По време на бременността раздразненията се изострят, затова просто избягвайте тези приятели или роднини, които ви дразнят. Не става въпрос да обвинявате някого, а просто да се чувствате добре. По-късно може да решите дали да продължите приятелството си или да изясните отношенията си.

Вземете си почивка

Когато в някакъв момент нещо ви притесни, намерете минутки за медитация, четете книга, поговорете с приятел или просто се разходете. Промяната на обстановката ще ви отдалечи от обезпокоителните мисли и освобождаването на напрежението дори за 5 минути ще повлияе положително на сърдечния ритъм, кръвното налягане, дишането и имунната система.

Бъдете подготвени с отговори

Дразни ли ви, когато хората непрекъснато пипат бременното ви коремче и коментират теглото ви? За да си спестите неприятните емоции в такива моменти, имайте под ръка няколко хитри отговора, с които ще дадете ясно да се разбере какво е отношението ви.

Изпуснете парата

Всяка форма на физическа активност намалява напрежението и освобождава „хормоните на щастието“. Ако здравословното ви състояние го позволява и имате разрешение от наблюдаващия ви лекар, може да пробвате бързо ходене, плуване или пренатална йога – всичко, което ще накара кръвта ви да се разбушува.

Поемете си дълбоко въздух

Ако чувствате напрежението във вас да расте, твърде вероятно е да сдържате дъха си. Забързаният пулс, тежестта в стомаха и напрегнатите мускули са опит на вашето тяло да ви подскаже, че нещо не е наред. Повечето хора дишат повърхностно, само от гърдите, когато са в стрес или нещо ги боли. Дълбокото дишане може да помогне.
Фокусирайте се при вдишване да разширявате корема си. При издишване релаксирайте. Дишайки така, ще може да се фокусирате върху вашите мисли и емоции и по-бързо да се справите с дразнещите ви ситуации.

превод: Всичко за детето 
източник: http://www.babycentre.co.uk
снимка: интернет

Advertisements

About LadyDiDi

Mommy to a little princess since 30th April 2011 * Restless soul with colourful thoughts * Bulgarian living in the UK *

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: