Неразположения по време на бременност

Положителният тест за бременност слага началото на най- хубавият период в живота ви. Много често обаче, радостната новина е съпроводена с редица оплаквания . Ето  някои от най- честите неразположения, които съпътстват една бременност:

Над 60 % от жените се оплакват от редица проблеми и неразположения през първите три месеца на бременността. Почти всички от тези жени страдат от отпадналост, гадене, главоболие и повръщане. Не са редки и случаите, когато началната бременност е съпроводена от болки в гърдите, световъртеж,  болки в кръста и повишена сънливост. Причините за появата на тези симптоми най-често се дължи на увеличеното количество хормони, ниското ниво на кръвната захар, промени в метаболизма.

С правилен подход можете да намалите до минимум неприятните усещания, съпровождащи една начална бременност. Специалисти препоръчват при чувство за гадене да се приемат  малки количества храни, през по-малки интервали от време. Приемайте повече течности и избягвайте пържени, пикантни и прекалено ароматни храни.
Благоприятно се отразяват на бременната жена по-честите  почивки, разходките сред природата и позитивните  емоции.

Около 10% от бременните жени се оплакват от неразположение през всичките девет месеца на бременността. Наред с гаденето и повръщането през първия триместър,  не малка част от бъдещите майки се оплакват от болки в кръста, безсъние, запек, киселини , болки в гърдите, депресия.

За да избегнете тези неприятни симптоми, характерни за втората половина на бременността,  консумирайте храни, богати на фибри, ползвайте удобен сутиен от естествени материи, почивайте често през деня, практикувайте своето хоби и излизайте навън по – често за кратки разходки.

Разбира се,  неразположението през първите месеци на бременността не е валидно за всички жени. Около 30 % от бъдещите майки не съобщават за подобни оплаквания.

При всеки случай на по – сериозно неразположение, кървене или съмнения за контакции уведомете Вашият личен гинеколог!

Advertisements

About vesenceto

www.vmareva.com

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: