Противопоказания за кърмене

вродена липса на ензима лактаза, който разгражда млечната захар. Рядко срещано състояние, при което още с първото кърмене, започва диария с изпражнения с кисела миризма. В този случай, кърмата трябва да се замени с лечебни храни, които не съдържат млечна захар. Преди да се спре кърменето, трябва тази диагноза да се потвърди със сигурност.

приемане на алкохол – той преминава в кръвта на майката и през първите три часа 2% от него преминават и в млякото. Това означава, че ако майката изпие 100 гр. алкохол, 50мг. ще се отделят във кърмата и бебето ще ги поеме.

ако майката изпуши 10 цигари на ден, тя поема около 50 мг. никотин, отделно амоняк, циановодород, въглероден окис и др. Какво количество приема бебето чрез кърмата е трудно да се установи, но ако вие кърмите и пушите, опитайте малко от вашата кърма, за да усетите вкуса й.

прием на лекарства – винаги трябва да се консултирате с лекар. Има лекарства, които не са опасни за бебето, има и такива, при приемането на които, кърменето трябва да спре. Най-опасни за кърмачето са противозачатъчните таблетки, аналгин, хинин, антибиотици /пеницилин, цефалексин, зинат, гентамицин, бисептол и др./. Ако се наложи прием на каквито и да е лекарства, задължително трябва да се консултирате със специалист, а най-добре с няколко. Докато трае лечението бебето временно ще премине на адаптирано мляко, а вие ще се изтисквате с помпа.

– ако майката получи инфекция на млечната жлеза – мастит, кърменето от засегнатата гърда трябва да спре, но кърмата да се изцежда с помпа и да се изхвърля, защото може да има бактерии. След като маститът изчезне, кърменето може да продължи както преди.

 

източник: http://papa-bebe.com/

About vesenceto

www.vmareva.com

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: