Родиха се четири еднояйчни близначки

Лекари съобщават за раждането на четири еднояйчни близначки в Източна Германия и описват появата им на бял свят като истинско чудо.

Лаура, Софи, Ясмин и Ким са се родили 10 седмици преждевременно, но специалистите от Университетската клиника в Лайпциг смятат, че момиченцата имат добри шансове за оцеляване.

Близначките са заченати по естествен път и са родени със секцио. Всяка от тях е била с тегло около килограм при раждането си на 6 януари. Бебетата ще останат в неонаталното интензивно отделение до датата на първоначалния термин. Професорът по акушерство Холгер Щефан съобщава, че 31-годишната майка е в отлично здраве.

Раждането на четири еднояйчни близнаци е изключителна рядкост. Шансът е едно на 13 милиона. Вероятността четири близнаци да бъдат заченати по естествен път и да се развият в здрави бебета е много малка. Това се случва, когато скоро след зачатието оплодената яйцеклетка се раздели на четири. Ембрионите се развиват в отделни амниотични сакове и си поделят една и съща плацента.

Advertisements

About vesenceto

www.vmareva.com

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: