С какво са полезни яслите и детските градини

 

Много майки изпитват страх да поверят децата си на грижите на учителките и персонала в тези детски заведения. Този страх се проявява в повечето случаи, когато майката се е грижила за детето денонощно и не го е оставяла на таткото и бабите. Тези майки много по-трудно се решават да дадат детето си на ясла или детска градина. Това правило важи в пълна сила, когато детето е първородно. С това обаче не помагат особено на децата си, а напротив дори ги правят неуверени. Ето някои ползи, които от яслата и детската градина:

Децата, които посещават тези детско заведение са социални и могат да общуват спокойно с връсниците си. Те се учат да преодоляват трудностите от малки и разбират различията в характера на другите деца. Имат приятели, има и деца, които определят като лоши. Така се учат да подбират средата си. За да може детето да избере правилното обкръжение и да има правилни критерии при избора на приятели, много важна е ролята на родителите.

Децата стават по-самостоятелни. Те се учат да се хранят сами, да внимават докато играят, учат се да спазват режим. Вярно е, че боледуват по-често, но дори и да отложим този период, детето ще трябва един ден да отиде на училище и ще бъде по-неустойчиво.

Децата се учат да слушат възрастните и имат респект от учителите. Родителите трябва да подкрепят учителите и да подсилват техния авторитет. Много е важно детето да чува и да изпълнява, това което му се казва.

Децата се подготвят да учат и се научават да слушат и да задържат вниманието си. Това е много важно, защото ги подготвя за възприемане на знания в училище.

източник: bebok.eu

Advertisements

About vesenceto

www.vmareva.com

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: