Спорт след раждане


Тялото се променя значително по време на бременност. След раждането  всяка жена има натрупано излишно тегло, което  може  да се стопи  с подходящи упражнения и тренировки.

Упражнения

Упражненията след раждането могат да ускорят възстановяването, да върнете по – лесно предишното си тегло и да подобрите  мускулната  си сила. Можете да започнете с леки  упражнения, като ходене, веднага след като се почувствате по- добре. Това обикновено става до няколко седмици след раждането и след консултиране с лекар. Раждалите чрез цезарово сечение трябва да изчакат най-малко шест седмици преди да започнат трениворки.

По отношение на кърменето, упражненията не трябва да оказват никакъв ефект върху способността ви  успешно да кърмите. Когато започнете тренировки, е важно да пиете много вода, за да се предотврати обезводняване, тъй като ще се изгубят някои от телесните течности, важни за кърмата. Ако смятате, че сте склонни към пост-родилна депресия – упражненията могат  да помогнат за намаляване на тревожността и депресията, и увеличаване на жизнеността.

Какви упражнения?

Едни от най-важните упражнения за младите майки сатези, които натоварват областта на таза. Правилната техника е много важна, за да бъдат тренировките ефективни.

Съвети

започнете постепенно
носете удобни обувки
пийте много вода
носете поддържащ сутиен
включете тазови упражнения в своята програма

Хранене

Кърмещите майки се нуждаят от по-висок прием на хранителни вещества в диетата, включително протеини, калций, цинк, магнезий, фолиева киселина и витамини. Можете да се постигне това чрез прием на пресни плодове и зеленчуци, пълнозърнест  хляб и зърнени храни, нетлъсто месо и млечни продукти.

Advertisements

About vesenceto

www.vmareva.com

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: