Как да накарате бащата да се включи в отглеждането на децата

Трябва ли и таткото да участва или мама е достатъчна?

Майките вършат повечето неща, свързани с грижите за децата и дома, а това не е лесна работа. Когато съпругът си е у дома, разбираемо е да искат и той да се включва в заниманията с децата. Много от мъжете се справят чудесно, но има и такива, които не полагат нужните усилия. Разберете какво можете да направите, за да накарате съпруга си да ви помага по-често за децата.

Трябва да разговаряте с него за тази отговорност и затова как точно се чувствате. Майката и бащата общуват с децата по различен начин и ролите им не са взаимозаменяеми. Той трябва да разбере, че на децата им липсва това, че не се занимава достатъчно с тях, че е нужен в този процес.

Опитайте се да правите повече неща заедно, като семейство. Съпругът ви може да не е наясно какво точно да прави, но ще е щастлив да бъде ангажиран. Това ще даде повече време на децата да бъдат с баща си и да не им липсва толкова много.

Уверете се, че нямате прекомерни очаквания към него. Може да има дни, в които е работил много и не му е останала енергия за други дейности. Окуражавайте го да проявява усилия, дори и да е така. Все повече бащи успешно балансират с личното си време, времето на работа и времето със семейството.

Ако извиненията му са, че има прекалено много задължения вкъщи, предлагайте му помощта си, за да му осигурите повече свободно време, което той да прекарва с децата.

Никога не правете огромната грешка да го сравнявате с другите бащи. Това ще го наскърби, ще предизвика яд и ревност. Правейки тези сравнения, няма да постигнете това, което искате.

Опитайте се да накарате децата да се интересуват повече от нещата, които татко им обича да прави. Този индиректен комплимент  ще повиши заинтересоваността и желанието му да имат повече общи интереси.

Източник: bg-mamma

Advertisements

About Rois

Ithil' quessir or Moon elf, mum of the Moon prince and the Sun prince.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: