Baby Einstein – историята и плейлиста в YouTube

Натиснете картинката, за да гледате подбрани клипове на Baby Einstein в YouTube.

Ето и малко история за това детско забавление.

Baby Einstein (Бебе Айнщайн) е линия от мултимедийни продукти и играчки , специализирани в интерактивните дейности за деца на възраст от 3 ​​месеца до 3 години. Застъпени са теми като класическа музика, изкуство и поезия. Тези продукти са направени от подразделение на компанията Walt Disney и са продавани под мотото „Къде Започва Откирието“. Официалният уебсайт е www.babyeinstein.com, който е достъпен на 14 езика и е със специфично съдържание за 30 държави.

Компанията Baby Einstein е основана през 1996 г. от майка на две деца и бивш учител Джули Кларк в дома си в предградията на Джорджа, САЩ. Заедно с нейния съпруг инвестират $ 18,000 от спестяванията си за производство на изходния продукт – видео касета, наречена Baby Einstein, която по-късно продават като езикова детска програма на CNN.

По-късно компанията става дъщерна фирма на „Дисни“ и концепцията е разширена да включва широк кръг от теми. Някои от най-известните заглавия са Бебе Бах (1999), Бебе Моцарт (1998), Бебе Моне: Откриването на сезона (2005) , Lullaby Time (2007) , Бебе Шекспир (1999) и Бебе Ван Гог (2000). Бяха разработени и линия образователни играчки.

Естествено има много противоречиви мнения дали такива мултимедийни забавления наистина стимулират по-бързото развитие на детето като цяло или ограничават говорното развитие. В САЩ са правени няколко проучвания.

Едно от тях е проведено по телефона сред родителите на деца на възраст междау 2 и 24 месеца. Според организаторите сред бебетата между 8 и 16 месеца се наблюдава леко занижен резултат на говорното развитие; при тези на възраст от 17 до 24 месеца пък не се наблюдават някакви сериозни отклонения. Доказано е обаче, че всекидневното четене на книжки и разказване на истории дава много по-добри резултати.

Според друго проучване телевизията няма никакъв ефект при деца под двегодишна възраст.

Всеки родител решава кое е най-добро за неговото дете, но трябва да признаем, че няма нищо по-хубаво от широките усмивки и блестящите очички, докато малчуганите слушат музиката, гледат различни цветове, животни и форми и махат на бебетата на екрана.

Advertisements

About LadyDiDi

Mommy to a little princess since 30th April 2011 * Restless soul with colourful thoughts * Bulgarian living in the UK *

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: