Хигиената при децата

Родителите, обкръжението и връстниците могат да повлияят на начина, по който децата подхождат към личната си хигиена.

Хигиена на устната кухина

Добрата хигиена на устната кухина е от съществено значение за децата и подрастващите.Освен да им покажете техниките на почистване на зъбите с четка и паста, трябва да обясните на малчуганите значението на храната,  влиянието и, както и последиците от приема на сладкиши, бисквити и газирани напитки.

Измиване на ръцете

Измиването на ръцете е най-важният фактор, свързан с разпространението на инфекции, не само за децата, но и за хората от всички възрасти.  Децата трябва да бъдат насърчавани да си мият ръцете си преди хранене, след използване на тоалетната, след играс животни.

Подрастващите трябва да бъдат научени как ефективно да си мият ръцете, включително и между пръстите на ръцете и под ноктите. Правилното сушене  също е важно за предотвратяване на гъбични инфекции.  Препоръчителное детето на има своя кърпа, с която да се избърсва след измиване.

Ноктите

Ноктите предлагат отлична среда за микроби, които живеят и да се размножават там. Гризането на ноктите при децата е сериозен проблем, тъй като поглъщайки  ги,  в стомашно-чревния тракт на децата попадат много бактерии, които  могат да доведат до редица проблеми.

Грижа за косата

Детската коса  не трябва да се мие  всеки ден, тъй като това може да предизвика лющене на скалпа, сърбеж и премахването на естествените масла.  Няма нищо лошо в къпането всеки ден, но е по-разумно  косата да се не третира ежедневно. .

Хигиената на храните

Децата трябва да бъдат насърчавани да си мият ръцете преди хранене и закуски.Използването на прибори за хранене позволява на детето да се научи на обноски на масата и ще се намали вероятността от прехвърляне на микроби от ръцете на устата.

Преподаване на правилни принципи на хигиена трябва да започне най-ранна възраст. Това  ще ви помогне да предотвратите разпространението на инфекции и заболявания, които могат да увредят на храносмилателния тракт и дихателните пътища. Децата ще последват примера, даден им от хората, които се грижат за тях, така че възрастните трябва да дават пример.

Advertisements

About vesenceto

www.vmareva.com

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: