Рецепти от 5-ти до 12-ти месец: Десерти

  • Ябълкови гофрети – От дванайстия месец, Време за приготвяне: 45 мин.

40 г масло или маргарин, 1 с. л. Захар, 1 яйце, 75 г обезсолена извара, 75 г брашно, 1 щипка бакпулвер, 75 мл ябълков сок, 1 ябълка

Разбийте на пяна маслото (маргарина) и захарта. Добавете жълтъка и изварата и разбъркайте. Брашното и бакпулверът се размесват и се прибавят към сместа. Добавя се сок, колкото да се получи гъста маса. Обелете ябълката, настържете я и я прибавете към тестото. Разбийте белтъка на пяна и също го прибавете към тестото. Сложете малко от сместа в гофретник и печете. Украсете готовите гофрети с бита сметана, извара или ябълков мус.

 

  • Ронлив сладкиш с боровинки и ябълки – От дванайстия месец, Време за приготвяне: 35 мин.

3 ябълки, обелени и нарязани, 200 г боровинки, 3-4 с. л. Захар, 4 с. л. Вода, 100 г брашно, 50 г масло, 50 г овесени ядки, 2 с. л. Захар, щипка канела

Загрейте фурната до 180 градуса. Сложете парчетата ябълка, захарта, боровинките и водата в тиган. Леко загрявайте сместа, докато плодовете започнат да отделят сок. Сипете брашното в купа и го бъркайте с маслото, докато се образуват трохи. Прибавете канелата, овесените ядки и останалата захар Сипете сместа в тавичка, добавете отгоре плодовата смес. Печете 25 минути.

 

Още рецепти Biberon и от форума на БГ-Мамма тук и тук.

About LadyDiDi

Mommy to a little princess since 30th April 2011 * Restless soul with colourful thoughts * Bulgarian living in the UK *

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: