Секс по време на бременност

Много жени се страхуват да правят секс по време на бременност. Основните им притеснения са  – страх да не наранят бебето, гадене, умора, неловкост и др.

Въздържането от секс по време на бременност се дължи основно на физическите промени и емоционалното състояние на жената. Не забравяйте – ако бременността ви протича нормално, няма причина да ограничите половите контакти!

Ако все пак изпитвате притеснения, разговаряйте за тях с половинката си. Уверете се, че сте обсъдили всички въпроси, които имате за секса и сексуалността по време на бременност. Дайте насоки на партньора си  какво може  да направи,  зада ви предразположи към интимност. Например: повече гушкане, релаксиращи бани, романтични вечери, масажи. Тези разговори могат да доведат до по-пълноценен сексуален живот през следващите девет месеца.

Желанието за секс се променя в различните периоди на бременността. В първото тримесечие се чувствате сънени, изморени, отпаднали – това са част от причините , които намаляват желанието за секс. Между 4-6 месец на бременността неразположението преминава и  хормоналните промени въздействат върху половите органи и гърдите, като те стават много чувствителни. Тогава желанието за секс нараства. В последните месеци, когато коремът  става по-голям и започва да пречи, голяма част от  бременните бързо се изморяват, чувстват се зле и избягват секса.

Много гинеколози съветват бременните жени да прекратят половите контакти месец преди раждане на  бебето.  Препоръчително е да обсъдите този въпрос с наблюдаващия ви лекар!

Advertisements

About vesenceto

www.vmareva.com

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: