Жената през първия триместър от бременността


Новината, че  сте бременна е радостен повод. За следващите девет месеца, вие ще преминете през много промени. Въпреки че бременността на всяка жена е различна, тук ще се опитаме да ви подготвим за някои от промените, които ще настъпят с вашите тяло и емоции.

Вашето тяло

До края на третия месец, може да сте качили няколко килограма. Възможно е да се чувствате изморени поради хормоналните промени, които настъпват в тялото ви. През този период се нуждаете допълнителна почивка и спокойствие. Към края на третия месец ще се почувствате по-енергични и жизнени.

Вашата диета

Калцият е много важен за  костите и зъбите на вас и вашето бебе. Един лесен начин за включване на  повече калции в диетата е да се пиете и ядете пастьоризирани млечни продукти, като сметана, мляко, сирене, кисело мляко. Яжте много сурови плодове и зеленчуци, пълнозърнести хлябове. Не забравяйте да пиете много вода.

Вашите чувства

Говорете с партньора си за това как се чувствате. Помолете за помощ, особено ако сте уморени. През първият триместър  може да се почувствате дебели и тромави. Помнете, че допълнителното тегло подготвя тялото ви за бременността и кърменето. По време на бременност е нормално да усещате  промени в настроението и в  желанието си за секс.

Advertisements

About vesenceto

www.vmareva.com

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: