Жената през втория триместър от бременността

Вторият триместър от бременността  бележи началото на много промени в тялото и емоционалното състояние  на жената.

Вашето тяло

През четвъртият месец от бременността , може да забележите, че имате повече енергия и сили. Гаденето и умората са отминали. Коремът ви изглежда по-голям, тъй като бебето е нараснало. През петия месец  от гърдите ви може да започне да изтича жълтеникава течност, наречена коластра  – чрез нея тялото ви се подготвя за кърменето на новороденото. В петият месец  ще започнете усещате движенията на бебето . През шестия месец при много бременни  се получават оплаквания за подуване на краката.

Вашата диета

По време на бременността  имате нужда от по – голямо количество  желязо. За да сте сигурни, че  вие получавате достатъчно желязо, консумирайте повече червени меса, зелени зеленчуци, пълнозърнест хляб, сушени плодове и боб. Не забравяйте да ядете храни, богати на витамин С. Богати  източници на витамин С са портокали, броколи и домати. През втория триместър от бременността може да получите нетърпимост към някои храни, които по – рано сте обичали. Ако това се случи, опитайте се да намерите заместители, които осигуряват достатъчно и разнообразни хранителни вещества.

Вашите чувства

С напредването на бременността неизменно у жените изникват нови въпроси и притеснения. Споделете чувствата си с партньора си! Обсъдете темите, относно отглеждането и възпитанието на детето.

About vesenceto

www.vmareva.com

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: